Jättenjorm

Om konst, film och böcker.

Om vinter

Kategori: Allmänt

Har lekt lite med min kamera :)



















Och det var allt för idag! Ha det så bra! Nästa  gång blir det nog lite teckningar, hoppas jag på :)

om små, små tushfläckar under mina naglar som gör mig lycklig

Kategori: Allmänt

Jag tycker att färg på händerna är en av de finaste saker som finns. Det visar att man inte är rädd att kleta ner sig om det behövs (och gjärna lite extra bara för att man tycker att det är roligt). jag har perioder när jag målar då jag börjar med en pensel och sedan överger den för att måla med händerna istället, jag känner mina fingrar bättre än penseln.. man kanske skall övergå till skulptur? det är roligt..
Nåväl! nu ska jag visa er lite ur min ritbok. jag har med alla bilder utom en för den är provocerande och jobbig och jag kommer få hotbrev :P haha. (detsutom står jag inte riktigt för den)
menmen, enjoy:

(jag vet inte vilka ni har sett tidigare eller nåt, för jag orkar ärligt talat inte kolla, klockan är 3 på natten. Men om ni sett nåt tidigare så får ni se det igen.)
























Ja, den sista är jag sjukt onöjd med kroppen, men jag pallade inte vara duktigare än så.. nåväl. Ingen är väl riktigt klar :P men fixar det nån gång.
Här är en sneakpeak på en tavla jag gör:


Nu  måste jag sova! godnatt på er :3

Om min installation

Kategori: Allmänt

I ämnet nutida konst i skolan får vi inspireras av en konstnär, skriva lite om hen (Ordet 'hen' är ett könsneutralt p...ronomen som kan användas istället för hon eller han. Det kan till exempel användas om man inte kan eller vill definiera könet på den man syftar på. Vanlig böjning: hen, hens, henom. Ofta används 'han' om en person där könet egentligen är okänt, ibland medvetet men ofta är det omedvetet. för jämställdhetens skull är det numera vanligare att skriva "han/hon". Det blir onaturligt att säga så, och då rekommenderas 'hen'), och sedan göra ett konstverk inspirerat av konstnären. Jag valde Jean-Pierre Jeunet. Såhär ser han ut (sitter tillsammans med skådespelaren Adrey tatou, hur det nu stavas.):


Han är filmressigör, och har gjort bland annat Amelie från montemarte, och delicatessen. Han är väldigt duktig. Det jag gjorde som var inspirerat av hans stil (framför allt Delicatessen och de förlorade barnens stad) var en instalation. En läshörna, där de som kommer och tittar på mitt konstverk gjärna får bidra med en liten text.
jag tänkte nämligen ha lite böcker fastklistrade (men som ändå går att bläddra i) på bordet, och så får folk skriva medelanden i den, om de vill :)
Här är processen som den har sett ut fram tills nu, och jag har fått en massor av hjälp av andra elever att hacka och elda i bordet :) Tack till dem!



























Och det är väl ungefär alla bilder jag har att visa!
Processen på stolen som hör till har jag också tagit, men de bilderna är på min lärares dator så de kommer jag inte åt nu.
Till Detta arbete har jag använt:
kaffe
Te
Svart, flytande tush
Eld
akrylfärger
kniv
fil
sandpapper
tålamod
vänner

Ha det bra!

Om en lady

Kategori: Allmänt

Satt kvar i skolan på öppet hus, och målade en jättestor lady gaga-look-alike i akryl. Är inte ett jättafan av Lady gaga, men jag kan icke förneka det faktum att hon är väldigt ball :)
Ja, här är den iallafall:



Ja, den ena är med blixt och den andra utan. Den med blixt är väl mest lik hur den ser ut i verkligheten, men jag gillar att ta foton tan blixt :)
Är inte jättenöjd med ansiktet, kanske ändrar det, det är lite litet. men annars är den rätt okej :)