Jättenjorm

Om konst, film och böcker.

Om en groda som räddar Tokyo

Kategori: Allmänt

Haruki Muramaki har skrivit många böcker och noveller, men de enda jag hört (fick den läst för mig och några andra under en läsa-högt-kväll. Det var väldigt trevligt) är två stycken noveller:
UFO in kushiro

och

Super frog saves Tokyo

Den sistnämnda illustrerade jag, och jag föreslår att ni läser den, den var charmig.

Såhär blev resultatet:


(close up på grodan)

Jag kanske inte har berättat det, men en av mina drömmar är att en dag arbeta som illustratör, det vore fruktansvärt roligt!

Om några nya teckningar

Kategori: Allmänt

Dags att kika in i min lilla svarta (nr 2) igen. nu är det ungefär 3 vita papper kvar i den, så snart kommer en redovisning av hela boken, men tills dess får ni endast se dessa:
(och det är sämst fotograferat. Men när jag visar hela boken sen ska jag göra det noggrannare. just nu är det för sent för att vara ordentlig)




(den där ska nog målas)

(ser ni vem det är?)



Den sista skulle först bli ett självporträtt. Men ja... ni ser kanske att det inte blev det. :P

Om hur utställningen blev

Kategori: Allmänt

Jag ursäktar mig för att jag inte laddat upp någonting här på länge. Men jag har haft fullt upp med annat. Studenten närmar sig med stormsteg (som jag sagt innan fick jag gå om, så är nu på sista året, men borde ha gått ut förra året istället), så jobbar på med rester osv osv. Men nu tänker jag visa er bilder från vernissagen!
Förresten finns den fortfarande där att se på, så om ni har vägarna förbi fittja så kan ni ju kika in ;)

(och får ursäkta de suddiga, ganska dåliga bilderna. Min kamera och jag var osams just den dagen)

























På de näst sista fotona är min instalation. skeletet heter åke, efter åke i hjärnkontoret (duuuh). So long!

Om en utställning

Kategori: Allmänt

Okeeej, lite sent berättat! Men imorgon så har jag, min klass och fototvåan från min skola (tumba gymnasium, jag vet jag är dålig som får gå om ett år), vernissage på mångkulturellt centrum i Fitja. Jag skriver av baksidan på kortet:
Paradis önskas. för tredje året i rad sammarbetar mkc och estet och mediaelever från xenter /tumba gymnasium runt samma tema. I höstas tog diskutionen gemensamt avstamt i begreppet paradis. Eleverna arbetade med paradis lost or found i åtanke, medan mkc inte hamlade så långt därifrån med frågor kring vad som kommer hända och vart vi är på väg i övervåningens åsrlånga utställning Tillsammans. Elevernas verk presenteras under två veckor i länken en trappa ner.
Alla elever har valt varsin samtida konstnär som inspirationskälla. vi får framförallt se, men också höra, hur unga människor utrycker och tänker om paradisets vara eller inte vara. Eleverna som deltar går i åkurs tre i estetiska programmet med inriktning bild och form med animation och i åkurs två på mediaprogrammet med inriktning foto. därför innehåller utställningen fotografi, måleri, teckning, installationskonst m.m Missa inte heller ljudinstalationen, där du får ta del av elevernas innersta tankar.
Välkommen på vernissage Onsdagen den 13 april klockan 18.oo till 19.3o
På Mångkulturellt centrum, värdshusvgen 7, fittja gård, t-banan Fittja.
telefon: 08- 531 850 21
www.mkc.botkyrka.se
KOM GÄRNA! Jag blir skitglaaaad. Hejdå. PUsss.....

Om en människoanka

Kategori: Allmänt

Ritade lite innan jag somnade. Den känns inte riktigt som om den är klar dock, men det kanske jag gör någon gång i framtiden. Nu ska ni få se vad jag ritat hittils iallafall :D
OCH JAG URSÄKTAR FÖR ATT BILDERNA ÄR FELVÄNDA! Jag sitter på min kompis dator right now, och ja förstår inte den. Jag är rätt så oteknisk, bara så ni vet... :(

Om en mycket vacker flicka

Kategori: Allmänt

Jag och min vän A. hade en liten improviserad photoshoot i skogen där jag bor (fast jag bor ca 6 minuter från skogen, men ÄNDÅ!). Så, nu får ni se lite därifrån. Sminkat, fotat och redigerat har jag stått för, och den underbara modellen är A.















Ja! Det var det ja!

Om en geiko

Kategori: Allmänt

Jag håller på att läsa Den sanna historien av Mineko Iwasaki och Rande Brown. Ni vet boken Mitt liv som geisha? Det är hon (geishan) som gjort denna också, där hon själv berättar. Mycket intressant måste jag säga. På två ställen i boken finns bilder ur Minekos liv, och jag bestämde mig för att måla av en av dem.
Jag ser nu, när jag ser målningen på ett annat sätt, att det finns mycket småfel jag borde rätta till och att det inte är särskilt likt henne. Men det är samtidigt mycket roligt att måla den här (i olja). Försök också som betraktare "tänka bort" fotot. För den ser bättre ut i verkligheten.

Ett litet tips (för dig som inte visste det innan, naturligtvis): Kom ihåg att ditt konstverk skall kunna betraktas från alla håll (Det finns naturligtvis undantag, men om vi föreställer oss ett klassiskt konstverk). Så om du målar en tavla som ligger ner och det ser jättebra ut, kommer du bli förvånad när du ställer tavlan upp och kollar lite längre ifrån. Det är ett jättebra sätt att upptäcka fel. Själv har jag svårt att minnas att göra det, men på senare tid har jag verkligen försökt.

ja. Åter till tavlan. Den är inte klar, för olja torkar så långsamt, men lägger upp resten sen när det e klart!


(den riktiga bilden, snodd ur boken)





















ja, som ni ser är hon sne i ansiktet. Men jag fixade det innan jag gick, men hanni nte fota.
Fortsättning följer! :DD

Om min installation

Kategori: Allmänt

Snart är det utställning på mångkulturellt centrum i fittja med min klass! Jag tycker att ni ska komma och titta på vernissagen som är på onsdag nästa vecka. :) Tider och sånt återkommer jag med senare, men kan visa ungefär hur mitt bidrag ska se ut (eller ser ut just nu). Det är ju inte klart än, behöver en lampa (om någon vill skänka en till mig tar jag tacksamt emot den!!!!) men annars är det i stort sett klart. Småfix typ.


Och jag URSÄKTAR den dåliga bilden, som jag tog med min telefonkamera. jag orkade inte ta ut systemkameran ur väskan.

sen vill jag bara visa en liten bild på tetris, från slussen i stockholm, som jag såg imorse. Ibland tycker jag om människor. Det fanns en lila också :) jag vet inte om det är någon kampanj eller någonting eller om det bara är fint, men tetrisberoende som jag blir i perioder, tyckte jag detta var ett mycket trevligt inslag i vardagen.



(jag ska göra egen stadskonst snart!!! Så fort jag får tid. I sommar, antagligen. Det blir roligt. men det är en hemlighet än så länge. shhhh!)